Új elnököt és igazgatósági tagokat választottak az Integrációs Szervezetben

A Szövetkezeti Hitelintézetek Integrációs Szervezete (SZHISZ) mai közgyűlésén a Szervezet tagjai új igazgatósági tagokat választottak. A közgyűlés összehívására és az új igazgatósági tagok megválasztására azért került sor, mert az igazgatóság eddigi tagjai lemondtak tisztségükről. A döntés oka, hogy a 2016. november 17. napján megjelent kormányhatározatnak megfelelően szétválasztják az integráció központi szerveinek funkcióit és feladatköreit: a Takarékbank kizárólag az üzleti, míg az SZHISZ a szektor prudenciális irányításáért lesz felelős. Az Integrációs Szervezet eddigi vezetői – Vida József, Osztrogonácz Gábor és Hartmann Imre – az új rendszerben elsősorban az integráció üzleti tevékenységét kívánják segíteni, ezért a jövőben a Takarékbank tisztségviselőiként folytatják munkájukat.

A közgyűlés a Magyar Fejlesztési Bank javaslata alapján hét éves időtartamra az Integrációs Szervezet igazgatósági tagjának választotta dr. Simon Katalint, a Magyar Fejlesztési Bank vezérigazgató-helyettesét, dr. Tófeji Edinát, az M7 Takarék Szövetkezet elnök-ügyvezetőjét, valamint dr. Tajthy Attilát, az SZHISZ korábbi Jogi, Titkársági és Szabályozási osztályának igazgatóját.

Az igazgatóság tagjai Tajthy Attilát választották az SZHISZ igazgatóságának elnökévé. Távozott ugyanakkor az Integrációs Szervezet eddigi ügyvezetője, dr. Gázmár Zoárd, munkáját az igazgatóság döntése értelmében Tajthy Attila veszi át. Az SZHISZ felügyelőbizottsága változatlan összetétellel folytatja munkáját.

 

Az SZHISZ Igazgatóságának tagjai

Dr. Simon Katalin

48 éves, jogi egyetemet végzett, kereskedelmi üzemgazdászként gazdasági diplomát szerzett. Beszél angolul és németül, két egyetemista gyermeke van.
25 évnyi bankszakmai tapasztalattal rendelkezik. 1992-2013 között a Magyar Nemzeti Banknál dolgozott, kezdetben treasury területen, majd 2000-től kezdődően különböző vezető pozíciókban: a kockázatkezelési, a bankműveleti, majd a készpénzlogisztikai szakterületet irányította. Ezt követően, 2014-2016 között az ERSTE Önkéntes Nyugdíjpénztár ügyvezető-helyetteseként az operációért felelt. 2016. november 28. óta a Magyar Fejlesztési Bank befektetésekért felelős vezérigazgató-helyettese.

Dr. Tófeji Edina

Takarékszövetkezeti pályafutását 1991-ben kezdte a Lenti és Környéke Takarékszövetkezetnél, ahol a ranglétrát végigjárva 1996-tól töltötte be az ügyvezető igazgatói munkakört.
1999-ben egy négyes egyesülési folyamat aktív résztvevőjeként segítette a Dél-Zalai Egyesült Takarék létrejöttét, melyben szintén ügyvezető igazgatóként végezte munkáját 2016. május 23-ig, amikor az elnöki pozíció betöltésére is felkérést kapott. 2016-ban a Dél-Zalai Takarék irányítása mellett egy hármas fúzió előkészítésén és végrehajtásán dolgozott, melynek eredményeként 2016. szeptember 30-án létrejött M7 TAKARÉK elnök-ügyvezetőjévé választották.
A munka mellett folyamatosan képezte magát. 1998-ban banki tanácsadó, 2000-ben közgazdász diplomát szerzett. 2012-ben jogász doktori címet, majd 2016-ban munkajogi szakjogász végzettséget szerzett.
Szívügye a takarékszövetkezetek egyik meghatározó informatikai szolgáltatója – a Takinvest Zrt. működésének, irányításának segítése. 2004-től folyamatosan a döntéshozó szervek tagja, 2004 és 2010 között FB tagként, 2010-től 2014-ig Igazgatósági tagként, majd FB elnökként, jelenleg pedig az Ügydöntő Fb tagjaként vesz részt a Zrt. munkájában.
Pedagógiai érzékét, szakmai tudásának átadását a Dunaújvárosi Főiskola megbízásából 3 éven keresztül végzett oktató munkája során kamatoztatta.
Javaslataival, észrevételeivel segíti az integrációs folyamatok sikeres megvalósítását.

Dr. Tajthy Attila

50 éves, nős, két gimnazista gyermek apja. A jogi egyetem elvégzése után két évig ügyvédjelöltként dolgozott, 1993-ban ügyvédi szakvizsgát tett.
1992-től a Raiffeisen Bank jogelődjénél, a Unicbanknál helyezkedett el. Kezdetben a jogi területen dolgozott, a bank vezető jogtanácsosa, majd a követeléskezelési terület vezetője lett, ahol 2011-re 190 milliárd forint minősített követelés kezelése vált szükségessé egy 41 fős csapattal.
Időközben pénzügyi jogi tudását banki szakjogászi másoddiplomával bővítette, közgazdasági ismereteit pedig a Manchester Business School-on 2000-ben szerzett MBA diplomával gazdagította.
Két éve dolgozik a takarékszövetkezeti szektorban: 2014-től az Alsónémedi Takarékszövetkezet válságkezelője és első számú vezetője volt, 2015-től pedig az Alsónémedi Takarékszövetkezetet befogadó B3 Takarék stratégiai alelnöke volt. Ez év nyarától az SZHISZ Szabályozáspolitikai, jogi, titkársági és kommunikációs területeinek igazgatója.