Tisztségviselők

Igazgatóság

dr. Tajthy Attilla - az igazgatóság elnöke

dr. Tajthy Attila – az igazgatóság elnöke

dr. Tajthy Attila – az igazgatóság elnöke

A jogi egyetem elvégzése után két évig ügyvédjelöltként dolgozott, 1993-ban ügyvédi szakvizsgát tett. 1992-től a Raiffeisen Bank jogelődjénél, a Unicbanknál helyezkedett el. Kezdetben a jogi területen dolgozott, a bank vezető jogtanácsosa, majd a követeléskezelési terület vezetője lett, ahol 2011-re 190 milliárd forint minősített követelés kezelése vált szükségessé egy 41 fős csapattal. Időközben pénzügyi jogi tudását banki szakjogászi másoddiplomával bővítette, közgazdasági ismereteit pedig a Manchester Business School-on 2000-ben szerzett MBA diplomával gazdagította. Két éve dolgozik a takarékszövetkezeti szektorban: 2014-től az Alsónémedi Takarékszövetkezet válságkezelője és első számú vezetője, 2015-től pedig az Alsónémedi Takarékszövetkezetet befogadó B3 Takarék stratégiai alelnöke volt. 2016. nyarától az SZHISZ Szabályozáspolitikai, jogi, titkársági és kommunikációs területeit irányította.

dr. Simon Katalin, az igazgatóság tagja

dr. Simon Katalin, az igazgatóság tagja

dr. Simon Katalin, az igazgatóság tagja

A szakember jogi egyetemet végzett és kereskedelmi üzemgazdászként gazdasági diplomát szerzett. Beszél angolul és németül, két egyetemista gyermeke van. Huszonöt évnyi bankszakmai tapasztalattal rendelkezik. 1992-2013 között a Magyar Nemzeti Banknál dolgozott, kezdetben treasury területen, majd 2000-től kezdődően különböző vezető pozíciókban: a kockázatkezelési, a bankműveleti, majd a készpénzlogisztikai szakterületet irányította. Ezt követően, 2014 és 2016 között az ERSTE Önkéntes Nyugdíjpénztár ügyvezető-helyetteseként az operációért felelt. 2016. november 28. óta a Magyar Fejlesztési Bank befektetésekért felelős vezérigazgató-helyettese.

dr. Tófeji Edina, az igazgatóság tagja

dr. Tófeji Edina, az igazgatóság tagja

dr. Tófeji Edina, az igazgatóság tagja

Takarékszövetkezeti pályafutását 1991-ben kezdte a Lenti és Környéke Takarékszövetkezetnél, ahol a ranglétrát végigjárva 1996-tól töltötte be az ügyvezető igazgatói munkakört.
1999-ben egy négyes egyesülési folyamat aktív résztvevőjeként segítette a Dél-Zalai Egyesült Takarék létrejöttét, melyben szintén ügyvezető igazgatóként végezte munkáját 2016. május 23-ig, amikor az elnöki pozíció betöltésére is felkérést kapott. 2016-ban a Dél-Zalai Takarék irányítása mellett egy hármas fúzió előkészítésén és végrehajtásán dolgozott, melynek eredményeként 2016. szeptember 30-án létrejött M7 TAKARÉK elnök-ügyvezetőjévé választották.
A munka mellett folyamatosan képezte magát. 1998-ban banki tanácsadó, 2000-ben közgazdász diplomát szerzett. 2012-ben jogász doktori címet, majd 2016-ban munkajogi szakjogász végzettséget szerzett.
Szívügye a takarékszövetkezetek egyik meghatározó informatikai szolgáltatója – a Takinvest Zrt. működésének, irányításának segítése. 2004-től folyamatosan a döntéshozó szervek tagja, 2004 és 2010 között FB tagként, 2010-től 2014-ig Igazgatósági tagként, majd FB elnökként, jelenleg pedig az Ügydöntő Fb tagjaként vesz részt a Zrt. munkájában.
Pedagógiai érzékét, szakmai tudásának átadását a Dunaújvárosi Főiskola megbízásából 3 éven keresztül végzett oktató munkája során kamatoztatta. Javaslataival, észrevételeivel segíti az integrációs folyamatok sikeres megvalósítását.

Felügyelőbizottság

Pardavi Tamás, a felügyelőbizottság elnöke

Pardavi Tamás, a felügyelőbizottság elnöke

Pardavi Tamás 1991 óta dolgozik a takarékszövetkezeti szektorban, kezdetben megyei vezetőként dolgozott a Takarékbank Győr-Moson-Sopron megyei Igazgatóságán. 1994-től a Takarékbank banküzemi területek vezetőjeként, később igazgatósági tagként segítette először a bank konszolidációját, majd privatizációját és üzleti fejlődését. 2000től a takarékszövetkezetek informatikai vállalata, a Takinfo Kft. ügyvezetője volt. 2002-től a Tata és Vidéke Takarékszövetkezet válságkezelését irányította. A Takarék sikeres konszolidációját és eredményes üzleti fejlődését követően levezényelte a Pannon Takarékszövetkezettel történő egyesülést. Jelenleg a Pannon Takarék Bank Zrt. alelnöke. Az elmúlt 25 évben számos integrációs pozíciót töltött be, többek közt volt az OTSZ és az OTIVA felügyelőbizottságának elnöke, emellett a Takarékszövetkezetek Oktatási Alapítványának kuratóriumi tagja.

Görög Tibor, a felügyelőbizottság tagja

Görög Tibor, a felügyelőbizottság tagja

Görög Tibor 1982-ben végzett az Újvidéki Egyetemen okleveles közgazdászként, pályáját az Újvidéki Naftagas Prometnél kezdte, ahol közel tíz évet töltött. Később pénzügyi tanácsadással (pénzügyi elemzések készítésével, tervezésével), valamint követelés-kezeléssel foglalkozott különböző cégeknél Budapesten, Szegeden és Szentesen. Banki tapasztalatait az Agrobanknál, a VanCity Credit Unionnál és a Budapest Banknál szerezte, 2012-től a Fontana (később Pillér) Takarékszövetkezet igazgatósági tagja, szintén ettől az évtől pedig a szolnoki központú HELIOS Pannonia Kft. cégvezetője. 2017. januárjától a Magyar Takarékszövetkezeti Bank Zrt. Felügyelőbizottságának tagja.

Bede József, a felügyelőbizottság tagja

Bede József, a felügyelőbizottság tagja

Bede József 1984-ben végzett a Pénzügyi és Számviteli Főiskolán üzemgazdászként, majd 1987-ben okleveles könyvvizsgálói képesítést szerzett. 1990-től a mai napig a SZABOLCS Takarékszövetkezet (előző neve: Újfehértó és Vidéke Takarékszövetkezet) alkalmazottja. Kezdetben a takarékszövetkezet főkönyvelőjeként, majd 2001től ügyvezető igazgatóként, végül 2008-tól elnök-igazgatóként tevékenykedik. Vezetésével a SZABOLCS Takarékszövetkezet Szabolcs-Szatmár-Bereg megye és a régió egyik meghatározó pénzügyi szolgáltatójává vált. Gondolkodásmódja az első évektől kezdve túlmutatott az általa vezetett hitelintézet szervezeti keretein, aktív szereplője a helyi társadalomnak, valamint az integrációs szerveknek. Több társadalmi funkciót tölt be, elnökségi tagja a Magyar Közgazdasági Társaság helyi szervezetének, részt vesz a PRIMOM Vállalkozásfejlesztési Alapítvány munkájában is.

Ügyvezetés

  • dr. Tajthy Attila, ügyvezető
  • Rózsa Zsolt, ügyvezető-helyettes

 

Rózsa Zsolt

A közgazdasági diploma megszerzését követően pénzügyi tanácsadóként kezdte el szakmai pályafutását a Péterfy Sándor utcai kórháznál. Ezt követően a Bank és Tőzsde újságírója volt, majd 1994 és 1998 között a Magyar Takarékszövetkezeti Bank Rt. hitelellenőrzési osztályának vezetőjeként dolgozott. Kockázatkezelőként szintén a pénzügyi szférában folytatta pályafutását: 1998 és 2000 között a Postabank és Takarékpénztár Rt.-nél a prudenciális szabályzatok készítéséért, véleményezéséért, valamint kockázati elemzések összeállításáért volt felelős. A Postabank után közel tíz évig a Concordia-csoportnál dolgozott közraktári-, majd pénzügyi igazgatóként. A Belváros-Lipótváros Városfejlesztő Kft.-hez 2008-ban csatlakozott, ahol 2014-től a cég ügyvezetőjeként uniós pályázatokkal, főként azok pénzügyi menedzselésével foglalkozik.